BMW i8 Daha Fazla Güce Kavuşacak

Tarih 30 Ekim 2014 Perşembe | 12:54

BMW, hibrid spor otomobili olan i8 modelinin daha da güçlü iki yeni modelini çıkarmayı planlıyor.


BMW i8 pek çok açıdan Alman otomotiv devinin geleceğe dönük planlarını ortaya koyuyor. Buspor otomobil hem üç silindirli benzinli, hem de elektrikli motora sahip. Ne var ki BMW bu modelin performansından çok da memnun değil. Toplamda 357 beygir üreten otomobilin önümüdeki yıllarda çok daha güçlü modellerinin üretilmesi hedefleniyor.
Bu sebeple BMW mühendisleri i8 modelinin daha da güçlendirilmiş bir versiyonu üzerinde çalışıyorlar. İçeriden sızan bilgilere göre bu yeni modelin hem benzin, hem de elektrik motoru çok daha güçlü olacak ve tahminen 400 beygirin üzerinde güç üretecek. Bu yeni modelin 2015 yılında piyasaya çıkması ve standart i8 modeliyle birlikte satılması bekleniyor.
bmw i8 2   BMW i8 Daha Fazla Güce Kavuşacak
Bunun dışında ikinci bir model üzerinde daha çalışan BMW mühendisleri, i8S adı verilen bu aracı 2016 model yılına yetiştirmek için uğraşıyorlarmış. i8S ana gövdeyi standart i8 modelinden alacak, ancak motor ve mekanik açıdan neredeyse yeni bir araç sayılacak kadar farklı tasarlanacak. Bu modelin toplam motor gücünün de rahatlıkla 500 beygirin üzerinde olacağı söyleniyor.
Tabii bu iki yeni modelin tüm detayları ve fiyat etiketleri hakkında henüz pek fazla bilgi bulunmuyor. Standart i8 modeli dışarıda 135,000 dolar, ülkemizde ise 180,000 Euro fiyat etiketine sahip. Daha da gelişmiş olan modeller şüphesiz bundan çok daha yüksek etiketlere sahip olacaktır.
BMW i8 Daha Fazla Güce Kavuşacak
Leony Li
By İnsan Alemi
Published: 2014-10-30T12:54:00-07:00
BMW i8 Daha Fazla Güce Kavuşacak
4.5 11 reviews
Yayıncı:
Artikel Terkait:
PAYLAŞMAYI UNUTMAYIN: Facebook Twitter Google+ Linkedin Technorati Digg

Bengkalis Pos

HAKKIMIZDA

Bengkalis Pos adalah Portal berita sajian khusus untuk pembaca yang kami kutip dari berbagai sumber berita, Masukan Email anda di bawah ini untuk mengikuti berita terbaru kami atau ikuti Facebook dan Twitter kami dengan klik Ikuti dan secara otomatis anda akan mendapatkan Update berita terbaru kami.

YENİ HABERLER close button
Back to top

Sen ne düşünüyorsun?
 
Telif hakkı © 2023. İnsan Alemi